İdarenin Amaç ve Hedefleri

STRATEJİ:     Ulusal ve uluslararası yükseköğretim standartları ve Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği kapsamında, Marmara Üniversitesi’nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin sürekli iyileştirilmesine yönelik olarak kalite güvencesi sisteminin gelişimine katkı sağlamak.

AMAÇ 1:         Marmara Üniversitesi’nin kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetimsel süreçlerinin değerlendirilmesini ve iyileştirilmesini sağlamak.

Hedef 1:     Kalite Komisyonu toplantılarının 2 ayda bir önceden hazırlanan gündemle yapılmasını sağlamak.

Hedef 2:     Her yıl Kurum İç Değerlendirme Raporu ve Kurum Gösterge Raporunun hazırlanmasını, Yükseköğretim Kalite Kuruluna raporun web tabanlı sisteme zamanında girilerek tamamlanması ve kurum web sitesinden Kurum İç Değerlendirme Raporunun kamuoyu ile paylaşılmasını sağlamak.

Hedef 3:     Kalite kültürünün yaygınlaştırılması için yılda en az 1 eğitim düzenlenmesini sağlamak.

Hedef 4:  Kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması için birim/programların Kalite Uzmanları ile yılda en az 1 kez toplantı yapılmasını sağlamak.

Hedef 5:     Yükseköğretimde kalite ile ilgili kongre, konferans, seminer veya çalıştayları üniversitemiz akademik personeline duyurmak.

Hedef 6: Süreç yönetimi kapsamında tüm birim/bölümlere ait süreçlerin   mükemmelliğini sağlamak için yazılımı temin etmek ve Üst Yönetim’in tam desteği ile sistematik olarak uygulamaya geçilmesini sağlamak.

Bu sayfa Kalite Koordinatörlüğü tarafından en son 26.07.2023 12:38:56 tarihinde güncellenmiştir.